lørdag den 17. maj 2014

Film med Sophie Hjerl (og Troels Lindebjerg)

Når jeg kan komme til det, forvandler jeg enhver skoleopgave til en animation. Selvom det måske ikke altid er en godt ting.
I kunstfilmforløbet virkede det oplagt at tage pennen i hånden frem for kameraet, men skal jeg være ærlig bryder jeg mig ikke meget om kunstfilm som genre, og det kan ses. Vi skulle arbejde med temaet 'vand', og der var andre som også ville forsøge sig med animationsmediet (Emil, Niels, Gabriel, Noa), så jeg påtog mig vel lidt at stå for at sætte det sammen til en endelig film til sidst. Men alt jeg rigtig havde lyst til var at animere, og jeg nåede ikke at dirigere projektet i den retning som var ønsket af "kunst". Den største fejl var nok lydsporet, og så min egen animation som var for konkret. Men så lærer man da også noget af det!

Det endelige produkt:
https://www.youtube.com/watch?v=7hXk-0whcDA


Jeg ville jo baaare gerne animere en havfrue som drak et glas under vandet:

Viborg Festuge - Storyboard

Der skulle ikke meget mere til end et vagt storyboard for at kunne påbegynde animationsprocessen. Animation tager tid, så det var det vi fokuserede mest på for at være sikre på at kunne nå deadlinen.




Viborg Festuge med Andreas Monty

Ovenstående video er tilpasset Youtube upload.
Alle logoer er derfor blevet fjernet eller erstattet.

Viborg Festuge var over os, og det skulle der selvfølgelig gøres et forløb af! Vi fik mulighed for at lave plakater, illustrationer, installationer og hvad man ellers kunne finde på at byde ind med til festugen.
Sammen med Alexander og Noa, valgte jeg at lave en trailer til festugen, rettet imod et ungt publikum. Så vi valgte et glad, Creative Commons Ska nummer, og gik ellers i gang. Denne animation er så resultatet, lavet på ca. en uges tid.
Personligt var jeg bare glad for at kunne få lov til at animere i skolen. Jeg slapper af med at animere. Det er sjovt, og jeg føler mig altid belønnet når jeg ser det endelige produkt. Men jeg lærte da også at arbejde sammen med andre om at animere i denne omgang, og fandt ud af at jeg rigtig godt kunne lide det. Denne form for samarbejde har jeg også brugt siden hen.


Idéen var at animationen skulle være farverig, og rytmisk og skabe godt humør. Boblerne var et biprodukt af festugens runde logo, mens der ellers kan findes referencer til diverse af festugens arrangementer, især Pink Invasion.

Tales of Zale - Bible


Som opfølgning på Tales of Zale forløbet, tænkte jeg lige at jeg ville uploade et udkast fra den Story Bible som jeg i øjeblikket arbejder på til serien. Denne lille serie har fået et generøst boost da den kom til verdenen af både DR og TAW, men lige nu står det lidt stille.
Jeg har om ikke andet fået blod på tanden, og om det bliver efter faste rammer eller på min helt egen måde, har jeg da i sinde i hvert fald at sætte de første 3 episoder sammen, selv hvis det må være foruden et fast budget. Nu må vi se.

I mellemtiden arbejder jeg som sagt på at lave en bibel til serien. Det er et værktøj som jeg lærte at kende under SEA-foredragene, og som jeg virkelig ville ønske jeg havde kendt til noget før. Jeg tror det ville have hjulpet meget meget under undervisningsforløbet med at få afklaret universet og præmisserne for alle. 

Følgende er nogle karaktersider, sådan som de ser ud indtil videre:



 





torsdag den 24. april 2014

Byrum og narrative fortællinger: m. Anders Reventlov

Meget af mit arbejde foregår foran computeren, så det var dejligt at komme udenfor og lave noget fysisk til en afveksling. Jeg besluttede mig for at arbejde meget abstrakt under forløbet, for det var der ikke særlig mange andre der gjorde, og jeg havde ikke meget lyst til at lave nogen konkret, blandt andet fordi at jeg alligevel fandt det svært at styre mediet.






Farvelære - m. Andreas Husballe

Farvelægning har aldrig været min stærke side, men jeg vil rigtig gerne blive bedre til det. Det var rigtig godt for mig at kunne fokusere på det i et helt forløb. At skulle arbejde abstrakt og kun med farverne var svært - jeg ko hele tiden til at prøve at få det til at ligne noget, selv når vi kun havde få former at arbejde med. Men bare det at fokusere på farverne, og begynde at observere hvordan de bruges i andre sammenhænge har jeg lært meget af.

Her er nogle eksempler på animationer og tegninger hvor jeg siden har brugt hvad jeg lærte:
- Witchsona
- Tales of Zale test #1
- Tales of Zale test #2
- Palaneri















Undersøgende billedfortælling - Fotos


















Undersøgende billedfortælling - Skitser






Undersøgende billedfortælling: m. Iben Lindebjerg

Efter at have været på studietur i London og taget en masse billeder af mennesker i deres naturlige habitat, var opgaven så at lave en billedfortælling ud fra det materiale. Min første idé var at tage de mennesker jeg havde fotograferet og sætte dem ind i miljøer hvor de overhovedet ikke passede ind - en idé som jeg stadig meget godt kan lide, men jeg følte ikke at jeg havde nok tid til at gennemføre den i en sådan grad at det ville fungere. Så efter et godt stykke tid hvor jeg gik og overvejede hvad jeg så skulle gøre, begyndte jeg at lave nogle rim ud fra de forskellige karakterer jeg havde set.
Jeg begyndte at lave små gifs og tegninger til dem, men intet føltes helt rigtigt.
To dage før fremlæggelsen gik min computer så i stykker, og skulle have sin harddisk udskiftet, så jeg mistede alt hvad jeg havde arbejdet på, sammen med de mange andre fremlæggelser vi havde for de dage.
Heldigvis kunne jeg huske de fleste rim i hovedet, og aftenen brugte jeg så på at tegne tegningerne i akvarel i stedet. Jeg gik efter lidt af et børnebogsudtryk med den hvide kanin (som også var en karakter i den uncanny engelsk stil vi havde for) som fortælleren.
Jeg er glad for at hvad jeg nåede på de to sidste dage, selvom jeg godt kunne have tænkt mig flere sider. Og jeg lærte at man også kan opnå ting uden en computer, yaaay!